Google

február 16, 2008

Variaciok Vadkeleten

Trauhoz mar csak hozzafuzni tudok. :-)

Az e heti talaloskerdes: ki volt az?

Mikozben fold ala vonult az osszes tobbi lehetseges celpontemberke (a szivtelenjei meg a temetesre sem mentek el, csak tavolrol gratulaltak Murnije mamajanak immar harmadik sahid fiahoz...), meg osszeszaladt tanacskozni az osszes aktualis csapat (Sziria, Iran, Hizballah, Dzsihad, meg a fene se tudja kovetni), szoval kozben teljes gozzel folyik a nyomozas.

Tegnapi hirek szerint a szirek letartoztattak nehany palesztint (surprise surprise...), mai hirek szerint a letartoztatottak kozott "nem arabok" is vannak. Mellesleg a temetessel egy idoben (es csak egy picit odebb) zajlo Hariri-emlekgyulesen mar megemlitettek, hogy "ezek egymast gyilkoljak" (a szirekre es a Hizballah-ra celozva), de mostmar azon sem lepodnek meg ha kiderulne, az eset nyomozasaban valo reszvetelre lelkesen vallalkozo iraniak keze van a dologban... tok jol jonne nekik, ha sikerulne beugrasztani az eddig aranylag jol lavirozo Asszad batyot egy Izrael elleni kozvetlen haboruba. Naszralla batyo fenyegeteset (miszerint a haboru helyszine ezennel attevodik Libanonon kivulre) nem csak az izraeli kulkepviseletekre lehet erteni, hanem Sziriara is. A legutobbi haboru ota pruntyognek onnanfelol, hogy talan vissza lehetne szerezni azt a Golant Hizballah-modra is ha mashogy nem megy, vagy nem megy eleg gyorsan... de ez csak egyeni otlet, a heti lottoszelvenyt pedig meg nem vettem meg.

Hosszan lehetne sorolni a tippeket (tobbek kozott egy, "a piszkos munkakert felelos" CIA tiszt is ott volt a kerdeses idopontban Damaszkuszban). Hogy Izrael lett volna, azt en speciel nem hiszem... minimum egy uzemanyagtartaly ott maradt volna... :-))) De vegulis tokmindegy, hogy mit deritenek ki, a bosszu kezenfekvo celpontja ugyis Izrael. Most eppen azert, mert ha nem is o volt, de megtehette volna. Meg kulonbenis, mit orul neki. Mar megin nincs rajtad sapka?

Kozben ma ejjel Gazaban megtert a hetvenszuzekhez a Dzsihad egyik embere. A damaszkuszi szep tiszta akcioval ellentetben ez igen piszkos ugy volt, valami nyolc halottal (a csalad), negyven-otven sebesulttel, meg egy fel rombadolt utcaval... Termeszetesen a Dzsihad is kapasbol Izraelen akarja megtorolni, meg akkor is, ha inkabb helybeli "munkabaleset"-nek nez ki a dolog... (Katonaek szerint nem jartak arra, nomeg azer ekkora nagy durranassal nem szoktak dolgozni.)

Diohejban ennyi...

Ja, a jovo heten meg visszajon a ho. Es a fold is mozog rendesen az utobbi hetekben. Nem unalmas! :-)

Nincsenek megjegyzések: