Google

január 26, 2008

Es ami valojaban tortent...

Elozmeny.

Es a szurke valosag:
Az illeto ficere (akitol a kislany megijedt) az iskolaban tanulo egyik kolok apja, aki valamiert bement a suliba a fiahoz. Szegenykem kicsit ize... kuku. Amolyan falubolond-fele, tokeletesen artalmatlan. Ez van. Elnezest kedves 10-es csatorna, az alarcos - keses gyilkos valoban jobban hangzik, de...

A hatalomnak torvenyhozora es vegrehajtora valo felosztasa idejet multa. Ma mar letezik mellette egy harmadik: a sajto. Informacio, jogunk van tudni, velemeny- es szolasszabadsag, nomeg demokracia.
Nem kerdezem meg, hogy noes tudunk-e mit kezdeni az informacioval, hogy telleg mindenkinek mindent tudnia kell-e (vagy akar-e), hogy ismert-e a kulonbseg a szabadsag es a szabadossag kozott, s hogy ez biztos nem a butasag gyozelme-e. Nem kerdezem meg.

De.

Kutyafule. Pistinek joga van valos informaciot kapni. A tobbit bizzatok csak ra. Ugy tanul meg keresni es feldolgozni.

Jogom van hozza, hogy ne az olvasottsagi mutatok hatarozzak meg, hogy hagynak-e bekeben elni a szomszedaimmal, avagy sem. Jogom van hozza, hogy valos informacio alapjan valaszthassam ki a nekem tetszo leendo torvenyhozo hatalmat. Jogom van hozza, hogy a vegrehajto hatalom vegezhesse a dolgat es ne hulyesegek kossek le az energiait. Jogom van tudni, hogy mi tortent valojaban a gyerek iskolajaban - a gyereknek pedig joga van mestersegesen szitott tomeghiszteria nelkul felnonie.

Jogom van hozza, hogy a torvenyhozok, a vegrehajtok es a sajto az en nyugalmam es joletem eszkoze legyen. Jogom van hozza, hogy a jozan esz vezessen.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

... Jogod van. És lehetőséged? :-)

gyongyi írta...

Addig is lehetek pipa? :-)